Minda Perkasa

Blog ini menjadi platform khas mempertemu para pendakwah muda yang menjadi penganjur & peserta untuk konvensyen yang akan diadakan di Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).

" Andai perjuangan ini mudah, pasti ramai menyertainya. Andai perjuangan ini singkat, pasti ramai yang istiqamah. Andai perjuangan ini menjanjikan kesenangan dunia, pasti ramai tertarik padanya. Tetapi, hakikat perjuangan bukan begitu. Turun naiknya, sakit pedihnya, umpama kemanisan yang tidak terhingga. Andai rebah, bangkitlah semula. Andai terluka, ingatlah janjiNya. Salam Wehdah'09!"


Khas daripada:
Ahli Jawatankuasa Pelaksana & Urusetia,
Konvensyen Pendakwah Muda Nasional,
Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)

Kalam Mahmudah Sahaja

Kami Taat Ayat-ayatmu Ya Allah

Kami mengikuti Sunnahmu Ya Rasulullah

Monday, November 30, 2009

Hari Kedua WEHDAH '09

Hari Kedua WEHDAH '09 aktiviti bermula dengan sesi ESQ 165 daripada ESQ Leadership Center Sdn. Bhd. Kemudian disambung pula dengan Bengkel 1 yang bertemakan sikap sosial dari Wacana 1 dan Wacana 2. Bengkel 2 bersambung selepas zohor yang melibatkan sesi pembentangan hasil bengkel 1. Aktiviti disusuli pula dengan Mesyuarat dan Perbincangan khusus bersama wakil-wakil IPT. Aktiviti berakhir dengan Bengkel 3 melalui perkongsian dan pengalaman aktivit dakwah mengikut ipt masing-masing.

Bengkel 1
Aksi para Peserta

Bengkel 2
Ragam para peserta
Perkongsian Pengalaman Aktiviti Dakwah antara IPT

Mantap Perbentangan daripada wakil-wakil IPT


0 comments: